Experiència
Atresmedia: la memòria audiovisual al servei de la producció de continguts.


És director de Documentació d’Antena 3 Televisión des de 1989, i ara mateix d’Atresmedia Corporación, fruit de la fusió d’Antena 3 i la Sexta. Eugeni és responsable de la definició estratègica de serveis, polítiques i procediments, i ha participat directament en el desenvolupament i engegament dels sistemes de gestió documental, així com en els processos globals requerits per a la transició de l’entorn analògic al digital en la Companyia.

En relació amb la digitalització, Eugeni ha dirigit el disseny d’un nou software, anomenat GAMA, per a la gestió documental d’arxius digitals d’imatges amb capacitat per a ser integrades amb qualsevol aplicació de MAM (Media Asset Management) o sistemes digitals de producció. Recentment GAMA ha iniciat amb èxit la seva explotació comercial en el mercat nacional.

Amb anterioritat a la seua incorporació a Antena 3 TV, Eugeni ha ocupat el càrrec de director en funcions en la Biblioteca de la Facultat de Ciències Químiques de la Universitat Complutense de Madrid. Abans, Eugeni també va treballar en el sector editorial per a diferents publicacions.

Al llarg de la seua carrera Eugeni ha mostrat interès en l’àmbit de l'ensenyança universitària i la formació continua. Entre 1990 i 1998 fou professor associat de la Universitat Carlos III de Madrid, entitat amb la qual continua treballant en el Màster de Documentació Audiovisual i en el Màster en gestió de l'Empresa Audiovisual, ambdós impartits en aquesta Universitat.

En abril de 2009 fou elegit president de l'Asociación Nacional de Información y Documentación (SEDIC) càrrec que ocupa en la actualitat. Va ser membre del comitè executiu de la Federació Internacional d'Arxius de Televisió (FIAT) entre 2008 i 2012. Ha participat també directament en l'organització de conferències i jornades professionals i és autor de nombrosos articles, contribucions en obres col•lectives, conferències i ponències en congressos nacionals i internacionals, alguns dels quals es troben accessibles en E-LIS (eprints.rclis.org/)
És membre del grup Think Epi (http://www.thinkepi.net/) i pertany al consell assessor de les publicacions El Profesional de la Información, Educación y Biblioteca” i “Métodos de Información”.